Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL)

Wanneer een BBL-student niet in de praktijk kan leren, dan kan hij/zij de opleiding niet verder volgen. Dat moeten we voorkomen. Daarvoor zijn onze steunmaatregelen voor BBL-studenten.

Collegiale in- en uitleen

Het is mogelijk om studenten tijdelijk ‘uit te lenen’ aan collega-bedrijven in de branche. Zo kan hun ontwikkeling toch doorgaan. Het is hierin wel van belang dat het collega-bedrijf erkend is als leerwerkbedrijf en zorgt voor de juiste begeleiding. OTIB helpt om de juiste plekken te vinden en de student ook bij zijn tijdelijke nieuwe werkgever een goede start te bieden


Voorwaarden

OTIB ondersteunt bedrijven bij het vinden van een geschikte tijdelijke werkplek voor BBL-studenten waar ze nu te weinig werk voor hebben. Regionaal zijn hier al verschillende mogelijkheden voor, zie onderstaande lijst met dienstverleners. Wij verbinden verschillende partijen en helpen de studenten met een goede start op hun tijdelijke nieuwe werkplek. 

Meer informatie

Bel het OTIB Servicepunt Arbeidsmarkt Mobiliteit: 0800-6061 en krijg direct hulp bij collegiale in- en uitleen zowel voor BBL-studenten als voor gekwalificeerd personeel Of neem contact op met de OTIB regiomanager of Adviseur Arbeidsmarkt in jouw regio.

Dienstverleners

Onderstaande organisaties hebben ieder hun eigen werkwijze in hun dienstverlening. OTIB neemt geen verantwoordelijkheid voor de dienstverlening van deze partijen.